Voor adjudant Faber DOSCO-adjudant werd, had hij al ruime ervaring als stafadjudant opgedaan zowel binnen als buiten de Koninklijke Landmacht. Hessel heeft een logistieke achtergrond en is gestart in 1978 bij het dienstvak Aan- en Afvoertroepen van de Koninklijke Landmacht, tegenwoordig het dienstvak Bevoorradings- en Transporttroepen, en heeft in zijn carrière veel uiteenlopende gevechts- en gevechtsondersteunende functies gedraaid.

Tevens heeft hij gestudeerd aan de Sergeants Major Academy in de Verenigde Staten (2000/2001). Voor deze opleiding, een uitwisselingsprogramma van de KL met de Amerikanen, worden jaarlijks maximaal 2 onderofficieren geselecteerd.

Na zijn terugkeer in Nederland werd hij adjudant Operatiën bij 200 Bevoorradings- en Transportbataljon, waarna hij binnen dezelfde eenheid in 2003 bataljonsadjudant werd. Met deze eenheid is hij naar Irak uitgezonden voor de redeployment van de Nederlandse eenheden.

In 2005 werd Faber OTC-adjudant op het OTCLOG. Gedurende deze periode werd hij uitgezonden als brigadeadjudant met het OMLT, het mentor team van de 4e ANA brigade te Uruzgan, Afghanistan.

Begin 2010 werd Hessel commando adjudant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land tot 2011.

In december 2011 nam adjudant Faber het stokje over van de luchtmachter Piet van der Sloot als DMO-adjudant. Deze functie is een wisselfunctie, die bij toerbeurt door een ander krijgsmachtdeel wordt geleverd. Op het moment van aantreden van adjudant Faber was de Koninklijke Landmacht aan de beurt hiervoor een kandidaat te leveren.

Hessel heeft bij de invulling van deze  functie vooral de onderofficier naast de commandant te willen zijn. Hij gaf aan: “Toen ik bij de DMO kwam was ik op dat moment de enige stafadjudant. Het lastige was om hier een nieuw en breed netwerk op te bouwen. Ook kreeg je te maken met compleet nieuwe materie. Ik heb geleerd dat je vooral invloed kunt uitoefenen op je eigen werkterrein. Ik kreeg volop de kans op de werkvloer te zijn, daar waar het gebeurt. Daar pik je de nodige signalen op die je vervolgens weer kunt delen met het management of met de commandant.”

Na drie jaar verruilde adjudant Faber DMO voor eenzelfde functie bij het toenmalige CDC.